Varsta cainelui tau in ani omenesti

18 iunie 2012

Cainele de Groenlanda


PentruAnimale.ro

K-9 Complete Growth este un supliment nutriţional echilibrat, pentru caini in perioada de creştere şi/sau pentru femele gestante sau in lactaţie.




Cainele de Groenlanda

Talie: masculii max. 68 cm, femelele max. 63 cm;
Greutate: 30 - 40 kg;
Culoare: posibil toate culorile;
Alte caracteristici: coada se incolaceste intr-o parte pe spate.


               Acest caine este crescut mai ales in Danemarca; in Groenlanda el tragea saniile.
               Cainele din Groenlanda este un caine foarte puternic si nu are finete deloc.
               Parul foarte bogat (doua straturi) ii permite acestui caine sa reziste la climatul tarii din care se trage, precum si in alte regiuni cu climat asemanator.
               Sub primul strat de par sarmos care nu se increteste, ci ramane drept ca sarma, cainele din Groenlanda are un par foarte fin si des.
               Acest caine are o constitutie foarte puternica. Labele lui sunt mari si rotunde, iar coada care se incolaceste intr-o parte, pe spate, este scurta si puternica.
              Blana cainelui din Groenlanda poate avea toate culorile, fie monocolora, fie in mai multe culori. Cei cu blana alba nu prea sunt agreati.
              Deoarece era crescut pentru trasul saniilor si al greutatilor, corpul lui puternic si sanatos valora mult mai mult daca era inzestrat cu o blana frumos colorata.
              Fata de om, cainele din Groenlanda este linistit si trufas, s-ar zice. El isi serveste stapanul fara nicio conditie si este foarte atasat de familie.
             Vazut in ansamblu, el este un caine usor de ingrijit, blana lui calduroasa ii da posibilitatea sa traiasca afara sau intr-un climat rece, asadar, acesta nu este un caine de camera.
              Cainele de Groenlanda mai poate fi si foarte rabdator, de exemplu, in jocurile mai mult sau mai putin iritante ale copiilor, insa este nespus de bucuros cand isi recapata linistea.
              Pentru ca el se inrudeste cu spitul, se poate spune ca acest caine din Groenlanda este un caine de casa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu